Президентът  участва в XIV Национална конференция за редките болести и

...
</TD
>Президентът  участва в XIV Национална конференция за редките болести и
Коментари Харесай

В Пловдив Румен Радев връчи почетния знак на президента

Президентът  участва в XIV Национална конференция за редките заболявания и медикаменти за сираци, която се организира в хотел " Империал " в Пловдив, предава Plovdiv24.bg .

Държавният глава насочи одобрение към участниците в конференцията и връчи Почетния знак на президента за важен принос в отстояването на идеята на хората с редки болести в България.

С оценките бяха удостоени проф. доктор Румен Стефанов – шеф на Института по редки заболявания, Владимир Томов - създател и ръководител на Националния алианс на хората с редки заболявания, доцент Полина Милушева – Мандаджиева – създател и ръководител на Националната асоциация на пациентите с недостиг на растежния хормон, Йорданка Петкова – създател и ръководител на Асоциация Наследствен Ангиоедем и Тодор Мангъров – ръководител на Асоциация Пулмонална хипертония.

Посмъртно бе отличена с Почетния знак на президента и Илиана Тонова – ръководител на Национална асоциация Саркоидоза. 

" Благодаря за тази чест. Тази премия е за всички пациенти, за родителите, за лекарите. Събитието през днешния ден е значим знак на държавността, на страната в опитите да се усъвършенства качеството на живот на хората с редки заболявания в България " - сподели от името на отличените проф. Румен Стефанов. 

Повече за събитието гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР